Özellikle dijital pazarlama gibi sürekli olarak muhataplarınız ile kaynak alışverişi yapmanız gereken sektörlerde hizmet veriyorsanız, mutlaka bir dosya aktarım hizmetine ihtiyacınız olmuştur. Bu ihtiyacınızı karşılamak amacıyla bir dosya paylaşım platformu aradıysanız muhtemelen son zamanlarda bir hayli popüler olan Wetransfer ile karşılaşmış, WeTransfer nedir ve nasıl kullanılır? gibi sorular sormuşsunuzdur. Bu içeriğimizde WeTransfer hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlayacak ve sistemi tepeden tırnağa tanımanızı sağlayacağız.
WeTransfer Nedir?
2009 yılında Bas Beerens ve Nalden tarafından kurulan WeTransfer, ilk etapta e-mail ile gönderilemeyen yüksek boyutlu dosyaların aktarımını sağlamak için kullanılıyordu. WeTransfer ilk etapta e-mail ile gönderilemeyen yüksek boyutlu verilerin paylaşımı için kullanılsa da zamanla tıpkı Google Drive ve DropBox gibi görevler üstlenmeye başlandı. Sistemin kullanıcı dostu arayüzü ve sağladığı kolaylıklar, onu en sık kullanılan dosya transfer araçlarından biri haline getirdi.
En kısa tanımıyla; bulut tabanlı bir sistem olan We Transfer, pek çok farklı dosya tipinin hızlı ve etkili bir şekilde hedeflenen kişiler ile paylaşılmasını sağlıyor.
WeTransfer Nasıl Kullanılır?
Dosya aktarımı için sık sık kullanılan Gmail ile maksimum 25 MB boyutunda dosyaların aktarımı mümkün oluyor. Yüksek boyutlu dosyaların paylaşımı için kullanabileceğiniz pek çok alternatif sistem bulunsa da bu sistemlerde genellikle sınırlayıcı bazı özellikler bulunuyor. Bu özellikler sebebiyle belirli bir kullanım sayısından ya da paylaştığınız dosyalar belirli bir boyutu aştıktan sonra ücretli planlara dahil olmanız gerekiyor. WeTransfer’i diğerlerinden ayıran en büyük özellik, ücretsiz planının sınırsız bir şekilde kullanılabilmesi oluyor. Tabii tek bir şart ile; ücretsiz plan dahilinde en fazla 2 GB boyutunda dosyaların paylaşımını gerçekleştirebiliyorsunuz.
Ayrıca diğer dosya paylaşım sistemlerinin aksine WeTransfer’in kullanımı da bir hayli basit oluyor. Ücretsiz planı kullanıyorsanız dosya yüklemek için üyelik oluşturmanıza dahi gerek kalmıyor. Aynı şekilde planınız fark etmeksizin yüklediğiniz dosyaları indirecek olan kişilerin herhangi bir üyelik oluşturması gerekmiyor. Dosya yüklerken yalnızca kendi e-mailinizi ve dosyayı paylaşacağınız kişilerin e-mailini girmeniz yeterli oluyor.
WeTransfer ile Dosya Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?
Dosyalarınızı paylaşmak için WeTransferden faydalanmak istiyorsanız oldukça şanslısınız. Sistemin güncel trendler doğrultusunda tasarlanan arayüzü, kullanıcı dostu terimine adeta yeni bir anlam kazandırıyor. WeTransferle dosya göndermek için aşağıdaki yönergeleri izleyebilir ve dakikalar içerisinde dosyalarınızı paylaşıma açabilirsiniz.
Öncelikle internet tarayıcınız aracılığıyla https://wetransfer.com/ adresine bağlanmanız gerekiyor. WeTransfer’in ana sayfasında sizi şöyle bir ekran karşılıyor:
WeTransfer dosya gönderme işlemi için yalnızca aşağıda yer alan 4 basit işlemi tamamlamanız gerekiyor:
Gerekli tüm noktaları doldurduktan sonra “Transfer” butonuna tıklayarak WeTransfer ile dosya gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz.
WeTransfer dosya gönderme işlemi yalnızca mail adresleri üzerinden gerçekleştirilmiyor. Dilerseniz dosyalarınızı e-mail adresi gerektirmeksizin çok daha basit bir şekilde de paylaşabiliyorsunuz. Bu işlem için öncelikle aşağıdaki görselde de mor kutucuk ile işaretli olan üç nokta sembolüne tıklamanız ve sonrasında “Get transfer link” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bu seçenekte sizden yalnızca dosya yüklemeniz ve dilerseniz bir mesaj girmeniz bekleniyor. “Get a link” butonuna tıkladıktan sonra dosyanız sisteme yükleniyor ve paylaşım linki sizlere sunuluyor.
WeTransfer Dosya Alma İşlemi Nasıl Yapılır?
WeTransfer dosya alma işlemi için izleyebileceğiniz 2 yol bulunuyor. Tabii bu yolları belirleyen, sizinle indirmek istediğiniz dosyayı paylaşan kişi oluyor.
WeTransfer dosya alma işlemi için izleyebileceğiniz ilk yol, mail adresinize gönderilen bağlantıya tıklamak oluyor. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz “Get your files” isimli buton, sizleri indirme linkine yönlendiriyor.
İkinci yol ise dosya indirmek için size gönderilen linki kullanmak oluyor. Ayrıca indirme işlemi için mail yöntemini kullansanız dahi aşağıdaki görselde de görebileceğiniz sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Dosya indirmek için herhangi bir üyelik kaydı oluşturmanız gerekmiyor. Yalnızca ilgili butona tıklamak dosyayı almak için yeterli oluyor.
WeTransfer Plus Planının Avantajları Nelerdir?
Daha önce de bahsettiğimiz gibi aslında WeTransfer’i tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ancak muhataplarınız ile paylaşmak istediğiniz dosyalar 2 GB’tan büyükse ve bu dosyalara erişimin 1 haftadan uzun bir süre boyunca mümkün olmasını istiyorsanız We Transfer Plus planından faydalanmanız gerekiyor. We Transfer Plus planının kullanıcılara sunduğu ayrıcalıklar şunlar oluyor:
Tüm bu geniş özelliklere rağmen WeTransfer Pro oldukça erişilebilir bir fiyata sahip oluyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak WeTransfer Pro planı hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve fiyatlara göz atabilirsiniz.
İlgili bağlantı: https://wetransfer.com/pro?trk=WT201908_Upgrade
We Transfer Ücretsiz Kullanılır Mı?
WeTransfer’in ücretsiz planlaması bireysel işler için yeterli olsa da ajans gibi iş yükü fazla olan topluluklar için biraz kısır kalıyor. Ücretsiz plan dahilinde en fazla 2 GB boyutunda dosya aktarımını sağlayabiliyor ve aynı anda 3 farklı mail adresine gönderebiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz planlamada yüklediğiniz dosyalar en fazla 1 hafta boyunca sistemde tutuluyor.
WeTransfer Türkçe Desteği Sunuyor Mu?
WeTransfer aslında kullanıcılara Türkçe desteği sunuyor. Ancak Google üzerinden WeTransfer’e erişildiğinde bazen site İngilizce dilinde şekilleniyor. Eğer siz de aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız ve WeTransfer’i Türkçe dilinde kullanmak istiyorsanız aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz:
Aşağıdaki görselde de işaretli olan sağ üst köşedeki “Help” butonuna basın.
Açılan panelde sayfanın en aşağısına kadar inin ve görselde de işaretli olan “Dünya” sembolüne tıklayın. Buradaki seçenekler arasından Türkçeyi seçerek WeTransfer Türkçe kullanımını aktif edebilirsiniz.
WeTransfer Telefonla Nasıl Kullanılır?
WeTransfer’i telefondan kullanmak istiyorsanız bu noktada da faydalanabileceğiniz 2 farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki, telefonunuzun internet tarayıcısı aracılığıyla WeTransfer’e bağlanmak oluyor. Uygulama gerektirmeksizin tarayıcı üzerinden de dosya aktarımını sağlayabiliyorsunuz. Üstelik web sitesinin mobil cihazlar için tasarlanan arayüzü, bilgisayar versiyonu neredeyse aynı özellikler barındırıyor. Yani yukarıdaki başlıkları takip ederek telefonunuzun internet tarayıcısı ile de kolaylıkla dosya gönderimini sağlayabilirsiniz.
İkinci yöntem ise WeTransfer’in mobil uygulamasını indirmek ve dosyalarınızı uygulama üzerinden paylaşmak oluyor. Öncelikle aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla IOS ya da Android cihazınız için WeTransfer indirebilirsiniz.
Android İçin We Transfer İndir: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wetransfer.app.live
IOS İçin WeTransfer İndir: https://apps.apple.com/app/apple-store/id765359021
WeTransfer’i mobil cihazınıza indirdikten sonra uygulamayı açın ve uygulama tarafından istenen izinleri onaylayın. Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza aşağıdaki görselde de bulunan bir arayüz çıkıyor. Mobil uygulama aracılığıyla dosya paylaşmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz birden fazla teknik bulunuyor. Eğer dosyanın depolanmasını değil yalnızca hızlı bir şekilde karşı tarafa iletilmesini istiyorsanız sağ üst köşede yer alan “Share files” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu butona tıkladıktan sonra göndermek istediğiniz dosyayı seçebilir ve karşı taraf ile paylaşabilirsiniz
Anca dosya paylaşımı için bir aceleniz yoksa ve paylaştığınız dosyaları daha düzenli bir şekilde depolamak istiyorsanız farklı dosya aktarım yöntemlerini kullanmalısınız:
Eğer karşı tarafa iletmeniz gereken birden çok dosya varsa bunları saklamak için muhtemelen bir board oluşturmayı tercih etmişsinizdir. Şayet etmediyseniz hemen bir board oluşturmanızı öneririz.
Eğer karşı taraf ile board değil yalnızca tek bir dosya paylaşmak istiyorsanız, bunun için “Single Items” seçeneğini kullanmanız gerekiyor.
Kaynak:Moradam.com
WordPress Sitem Hacklendi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.